Marianne Lykkeberg

 
Mobil 30467694
 
 
Biografiske noter om Marianne Lykkeberg og hendes kunst
 
Marianne Lykkeberg , født 1952 i Brande, Midtjylland.

Uddannelse

Det Kgl. Danske Kunstakademi, 1979 - 1985, v/ billedhugger Robert Jacobsen og professorerne Richard Winther og Dan Sterup Hansen.
Privat elev på Centre International Du Vitrail,Chartres,France, 2010.

Startede min kunstneriske karriere som 14 årig med at lære ægyptisk billedvævning hos kunstvæversken Tove Heymann i Lyngby. Da jeg ikke kunne komme videre alene med farvernes udtryk, gik jeg på Glyptoteket for at lære tegne-og malehåndværket ved at tegne naturalistiske og antikke skulpturer. Min kunst delte sig i to forskellige spor: Dels de bundne, naturtro tegneopgaver og samtidigt desuden i mine helt egne fantasifulde, originale oliemalerier og akvareller.
Blev uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi København 1979-85 som elev af den verdenskendte professor,billedhugger Store Robert Jacobsen og har utallige udstillinger bag mig i Danmark og i udlandet. Jeg har modtaget mange bo-og arbejdslegater blandt andet til Thranebo Skagen (2005),Klitgården Skagen(2017),Bangsbohave,Asger Jorn’s gård på Læsø (2013)
og Bikubenfonden v. Montmartre Frankrig 2013..’Sømærkehuset’ Fra 1992-2008 var jeg drivkraften bag kultur- og udstillingsstedet Atelier Bro, 2018-2019,hvor mere end 100 anderkendte billedkunstnere har udstillet og ditto klassiske musikere fra hele verden har givet koncerter..Har haft Krongalleriet Atelier Lykkeberg på Kronborg 2018-2020.
Legater og udmærkelser: Jeg.vandt anden præmien for mit logo til COP15 i 2009, og jeg fik støtte af Veluxfonden 2013. Om min kunst og kunstneriske processer:
I brydningen mellem virkelighed og myte, fortælling og lys, forsøge jeg som iagttagende og reflekterende nutidsmenneske at udtrykke mine stærke sanseindtryk som maleriske aflejringer på lærredet. I malerierne kæmper jeg, og det handler om liv og død, lys og mørke, kærlighed og had, tro, tvivl og håb. Når inspirationen rammer mig, rejser jeg ind i maleriet og følger dets fabulereren over menneskeeksistensen og landskabet ved det yderste hav. Jeg menneskeeksistensen og landskabet ved det yderste hav. I de sidste 30 år har jeg om sommeren valgt at bo og male ved Vesterhavet i.Thy..
Om maleprocessen: vil jeg sige, at for mig er det at male er en passion og et kald. Siden jeg gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1979-85 ,har kunsten været mit arbejde, og jeg maler dagligt året rundt. Efter over 40 år år som professionel kunstner, er min arbejdsproces stadigvæk båret af spontanitet og umiddelbar farvekolorisme og fortælleglæde.
Arbejder i mit billede med tre bevidsthedslag- et umiddelbart, spontant, - et idémæssigt fortællende og et eksistensielt, dybere lag. Udtrykker mig ekspressivt, fabulerende i koloristiske rene, stærke farveflader, i malerier, akvareller og glasmosaikker.
Har i år 2013 opfundet de såkaldte vinduesmosaikker(skulpturer) med lys i Da jeg har en samling vinduesmosaikker med arbejdslegat fra Veluxfonden og samarbejder med arkitekttegnestuen Henning Larsen Archhitects om at udsmykke nybyggeri med min nye opfindelse vinduesmosaikker. Jeg er født 1952 i Brande, Midtjylland
Har haft et Kronborggalleri i Helsingør siden juni 2018-april 2020.
 

Medlem af
 
BKF, KKS, Glasnettet og leder af Atelier Lykkeberg. 

Se også Mariannes side på >>> BKF